Informatie voor scholen

Schoolzwemkampioenschappen Roosendaal

Op 15 februari 2020  organiseert Zwem- en polovereniging Hieronymus in voor de zesde keer de schoolzwemkampioenschappen. Leerlingen uit groep 3 t/m 8 van de basisscholen uit de regio kunnen aan het kampioenschap deelnemen.

Waar

Het kampioenschap vindt plaats in zwembad de Stok in Roosendaal  vanaf 12.30 uur.

Hoe ziet een team eruit

Elk team bestaat uit 6 leerlingen (minimaal 4), waarvan 2 uit de onderbouw (t/m groep 4), 2 uit de middenbouw (groep 5 & 6) en 2 uit de bovenbouw (groep 7 & 8). Het programma bestaat uit een aantal individuele nummers en een aantal teamestafettes. Uiteindelijk worden de prestaties van alle teamleden bij elkaar opgeteld en zal een team de uiteindelijke winnaar zijn. (het is een teamwedstrijd, er zijn dus geen individuele prijzen).

 

Het volgende programma wordt door het team gezwommen:                     

- 6 x 25 meter vrije slag estafette (hele team)  

- 50 meter vrije slag door 2 leerlingen uit categorie bovenbouw                                 

- 25 meter vrije slag door 2 leerlingen uit categorie middenbouw

- 25 meter vrije slag door 2 leerlingen uit categorie onderbouw                                                      

- 50 meter rugslag door 2 leerlingen uit categorie bovenbouw

- 25 meter rugslag door 2 leerlingen uit categorie middenbouw

- 25 meter rugslag door 2 leerlingen uit categorie onderbouw            

- ludieke estafette (telt niet mee in de puntentelling)                 

   

Gratis trainingen als voorbereiding

Voorafgaand aan het schoolzwemkampioenschap zullen er op 2 zaterdagen: 1 en 8 februari van 14:15 – 15:15 een training worden gegeven in het zwembad de Stok.  Alle kinderen die zijn ingeschreven voor het kampioenschap zijn van harte welkom bij deze training, waarin wordt getraind op de start, wissel en de zwemtechniek. Als de inschrijving gesloten is zullen we de indeling van de zaterdagen bekend maken en ontvangen jullie daar bericht over, op welke zaterdagen je mag komen trainen. De training staat onder leiding van Steven Buijs een ervaren trainer van zwem- en polovereniging Hieronymus,

Inschrijven

Per school mogen meerdere teams zich inschrijven. Een team bestaat uit 6 zwemmers (minimaal 4). Alle deelnemers moeten in het bezit zijn van een zwemdiploma en maximaal 50% van de teamleden mag lid zijn van de zwemvereniging (in het bezit zijn van een startvergunning). Per team moet 1 begeleider aanwezig zijn.

U kunt als school een team inschrijven, maar ook kunnen uw leerlingen zich individueel inschrijven en zullen met u kijken welke teams we kunnen samenstellen. We willen iedereen een kans geven mee te zwemmen. Zo nodig laten we een combinatieteam met belangstellenden van verschillende scholen meezwemmen.

Uw kunt een teaminschrijving per email doen naar szk@zpv-hieronymus.com, of beter nog schrijf ze gelijk allemaal in via de site.

Meer informatie kunt u ook krijgen op e-mailadres szk@zpv-hieronymus.com