Bastion, Klinkert en Blokwei winnaar Schoolzwemkampioenschappen

Op 20 februari was het een drukte van belang in zwembad de Stok. Bijna 100 schoolkinderen van 11 scholen uit Roosendaal en omgeving waren samengekomen voor de Schoolzwemkampioenschappen. Elk team bestond voor de helft uit leden van een zwemvereniging en voor de helft uit hun klasgenoten die nog nooit in wedstrijdverband gezwommen hadden. De afgelopen weken hebben de zwemmers een aantal keren geoefend en op deze zaterdag was het moment om te laten zien wat ze kunnen. De tribune zat vol met ouders, grootouders en andere fans.

Zwem en polovereniging Hieronymus had het bad ingericht zoals dat ook bij de grote wedstrijden gebeurd. Er hingen elektronische tijdwaarnemingsplaten, op het grote scherm werden de namen en de tijden geprojecteerd, er was een speaker en er werd muziek gedraaid. Ook waren er KNZB scheidsrechters en juryleden om te beoordelen of iedereen zich aan de zwemspelregels hield.

De schoolploegen van: De Blokwei, Jeroen stapt op! ( combi Jeroen bosch-De Stappen-De klim op), De Vlindertuin, De Roostuin( combi Vlindertuin-Klimroos- Baayaert-minior), Het Bastion (uit Klundert), De Klinkert (Oudenbosch), De Rietgoor, De Lavoor, \'s Wingerds (combi De Wingerd- Ziezo- Fatima- 2 minioren), De Wending en De Heiberg werden met muziek en met veel applaus van het publiek “binnengehaald”. Daarna kwamen de scheidsrechter en de juryleden het bad in en moest iedereen naar de start.

Alle zwemmers zwommen allemaal vrije slag en rugslag. De jongste zwemmers 25 meter en zwemmers van de midden en bovenbouw moesten wel 50m op zijn snelst zwemmen. Bij het aantikken kon je direct op het grote bord in de Stok achter je naam zien. De 1,2 en 3 van de race kleurde op het bord ook goud zilver en brons. De vrije slag werd afgesloten met een estafette vrije slag waaraan alle zwemmers mee konden doen. Na de pauze en de rugslag was er ook een funestafette. Er lagen allerlei obstakels in het water waar je onderdoor en over moest. Tot Slot was er een demonstratie van de afdeling sychroonzwemmen. Kes en Sofie waren in hun kleurige wedstrijdoutfit en lieten hun solonummer op muziek zien. Na de demo synchroonzwemmen was er de prijsuitreiking.

De kampioen van 2016 was het Bastion uit Klundert, de nummer 2 was de Klinkert uit Oudenbosch en derde prijs was voor het team van de blokwei uit Roosendaal. Alle zwemmers kregen een KNZB certificaat met daarop hun zwemtijden en na 2 uur ging iedereen moe maar trots naar huis.